E-zine Mens+
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en speciale kortingen vanuit Mens+? Schrijf je (gratis) in voor het Mens+ E-zine en mis niets!

Page content

article content

Kraamverlof in 2017 verlengd met drie dagen

Het kraamverlof voor werknemers, waarvan de partner moeder wordt, wordt hoogstwaarschijnlijk vanaf 2017 verlengd met drie dagen. Momenteel krijgt een werknemer twee dagen betaald kraamverlof. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft het plan in de begroting van 2016 meegenomen. Het plan moet echter nog wel worden goedgekeurd door de Eerste en Tweede Kamer van het kabinet. Het is nog niet duidelijk wie, de werkgever of het UWV, deze dagen gaat betalen. Welke gevolgen heeft dit voor u als werkgever?

Handig om te weten voor u als werkgever

Waar heeft uw werknemer recht op als zijn of haar partner gaat bevallen? Wees goed voorbereid zodat u als werkgever weet waar uw werknemers recht op hebben:
- Uw werknemer heeft momenteel recht op twee dagen verlof als zijn of haar partner net bevallen is. Dit wordt hoogstwaarschijnlijk verlengd met drie dagen vanaf 2017.
- Tijdens het kraamverlof moet u 100% van het salaris doorbetalen. Het is nog niet duidelijk of de drie extra dagen vanaf 2017 betaald gaan worden door het UWV of door de werkgever.
- Uw werknemer heeft recht op 3 werkdagen onbetaald verlof na de geboorte van het kind.
- Voor de bevalling en voor de aangifte kan uw werknemer ander kort verzuim opnemen. Dit kort verzuim wordt ook wel calamiteitenverlof genoemd.
- Uw werknemer kan binnen 4 weken na de geboorte van het kind kraamverlof opnemen. Wanneer de moeder bevallen is in het ziekenhuis, kan de werknemer kraamverlof binnen 4 weken nadat de baby is thuisgekomen opnemen.
- Bij de geboorte van een meerling heeft de werknemer geen extra recht op kraamverlof.
- Kraamverlof mag niet van vakantiedagen worden ingehouden. Let op! Ook niet wanneer het kind in de geplande vakantie van de werknemer geboren wordt.

Wat is het verschil tussen kraamverlof en ouderschapsverlof?

Misschien hoort u vaak begrippen als partnerverlof, ouderschapsverlof, vaderschapsverlof of kraamverlof in uw omgeving. Ik zal u het verschil tussen deze termen duidelijk uitleggen. Allereerst wil ik kenbaar maken dat het kraamverlof hetzelfde is als het vaderschapsverlof. Daarnaast is ouderschapsverlof exact hetzelfde als partnerverlof. Ik zal hieronder uitleggen wat het ouderschapsverlof is, zodat u gemakkelijk kan zien wat het verschil is met kraamverlof:
- Uw werknemer heeft, naast het kraamverlof, recht op drie dagen onbetaald verlof. Dit wordt ook wel ouderschapsverlof na de bevalling genoemd. Dit verlof moet worden opgenomen in de eerste vier weken vanaf de geboortedag van het kind. Dit verlof mag u als werkgever niet weigeren. Deze drie dagen gaan van het totale ouderschapsverlof af.
- Het totale ouderschapsverlof is 26 keer het aantal uren dat uw werknemer per week werkt. Dit verlof geeft de werknemer de mogelijkheid om tijdelijk minder te gaan werken om voor het kind tot 8 jaar te zorgen. Als werkgever mag u dit verlof niet weigeren.

Advies van Mens+

De wijzigingen in de wet kunnen grote gevolgen hebben voor u als werkgever. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat u meer kosten kwijt bent aan het kraamverlof van uw werknemers. Mens+ adviseert u graag op het gebied van deze wetswijziging. Kom vrijblijvend in contact met Mens+ om te zien wat wij voor u kunnen betekenen.

Comment Section

0 reacties op “Kraamverlof in 2017 verlengd met drie dagen

Plaats een reactie


*