E-zine Mens+
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en speciale kortingen vanuit Mens+? Schrijf je (gratis) in voor het Mens+ E-zine en mis niets!

Page content

Pensioenadvies

Als werkgever bent u vaak deels verantwoordelijk voor de opbouw van pensioen van uw medewerkers. Hierbij kan het fijn zijn om een expert in de arm te nemen, zodat u ervan verzekerd bent de juiste stappen te volgen.

De pensioenspecialisten van Mens+ voorzien hierin en beschermen u tegen risico’s.

Het pensioenspecialisme van Bij Mens+ werkt als een onafhankelijk actuarieel pensioenadviesbureau voor de zakelijke markt met een tweetal doelgroepen. Het bureau fungeert als extern expert voor alle zaken omtrent pensioen voor de zakelijke markt.

Werkgevers, ondernemingsraden en werknemers
Mens+ is actief in de advisering op het gebied van pensioenvoorzieningen voor werkgevers, ondernemingsraden en werknemers.

De speerpunten hierin zijn naast de technische kant met name de communicatieve kant. Dit laatste aspect is vooral belangrijk in het implementatietraject richting medewerkers.

Tot ons relatiebestand behoren bedrijven met medewerkers tot en met het 250-plus segment. Afhankelijk van de wens van de werkgever kunnen we deze volledig ontzorgen op pensioengebied.

Naast rechtstreekse benadering wordt ook in toenemende mate gewerkt via de accountants en (financiële) adviseurs uit ons netwerk.

Afhankelijk van de wensen van de opdrachtgever zijn de volgende onderzoeken / opdrachten mogelijk:

  • Het opzetten en het implementeren van nieuwe pensioenregelingen.
  • Het volledig analyseren van de huidige pensioenregeling.
  • Een scherpe inkoop van de pensioenen, bij de huidige of toekomstige pensioenuitvoerder.
  • Duidelijke presentaties van de veranderingen naar de ondernemingsraad en/of medewerkers.
  • Administratieve en juridische controles.
  • Het maken van vaste afspraken met pensioenuitvoerders (service level agreement).
  • Het opstellen van een second opinion voor Ondernemersraden bij expiratie van het contract of bij wijziging van de regeling.

Direct-grootaandeelhouder
De tweede doelgroep betreft de directeur-grootaandeelhouder. Zijn of haar pensioensituatie wordt kritisch geanalyseerd en samen met de accountant / fiscalist geprobeerd om een maximaal fiscaal resultaat te behalen.

Een onderdeel hiervan is het inventariseren van de risico’s inzake voortijdig overlijden, arbeidsongeschiktheid en echtscheiding.

Deze advisering wordt vrijwel uitsluitend aangeboden via kleine en middelgrote accountantskantoren met een actieve klantbenadering.

Mens+ onderscheidt zich door haar probleemoplossend vermogen en de transparante manier van werken en honorering.

Indien u naar aanleiding van bovenstaand vragen heeft, zijn wij van harte bereid onze dienstverlening in een persoonlijk gesprek verder toe te lichten. We bekijken dan samen hoe u het meest geholpen bent. 

Maak een afspraak!