E-zine Mens+
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en speciale kortingen vanuit Mens+? Schrijf je (gratis) in voor het Mens+ E-zine en mis niets!

Page content

article content

Gesprekscyclus: maak de professionaliseringsslag!

Als werkgever wilt u dat alle neuzen in uw organisatie dezelfde kant opstaan. Om dat voor elkaar te krijgen is het houden van een gesprekscyclus een belangrijk aspect. De werkgever gaat samen met de medewerker praten over de ontwikkelingen in het bedrijf. De gesprekscyclus wordt in combinatie met uw bedrijfsdoelen tot stand gebracht.

Wat is een gesprekscyclus?

De cyclus bestaat uit drie gesprekken die in één jaar worden gepland. In de eerste maanden van het jaar begint de cyclus met het doelengesprek. In dit doelengesprek wordt gekeken naar de toekomst. U gaat samen met uw medewerker kijken naar de gezamenlijke doelen op basis van de functie van uw medewerker en uw bedrijfsdoelen. Vlak voor of net na de zomer bespreekt u de voortgang van deze gezamenlijke doelen. Daarnaast is het van belang dat u polst hoe het gaat met uw medewerker. Zo nodig stelt u de plannen en doelen voor het jaar bij. Het derde gesprek vindt aan het eind van het jaar plaats. Dit wordt het beoordelingsgesprek genoemd. In dit gesprek bekijkt u samen met uw medewerker of de doelen zijn behaald en bespreekt u het functioneren van de medewerker in het algemeen.

Gespreksvoorbereiding

Het is verstandig om vooraf de werknemer te informeren over het doelen-/functionerings-/beoordelingsgesprek. Zo kan de werknemer het gesprek zo goed mogelijk voorbereiden. Informeer uw medewerker tijdig, ongeveer 2 weken van te voren, waar en wanneer het gesprek plaatsvindt. U kunt alvast aan de werknemer vragen of hij onderwerpen heeft die aanbod moeten komen. Heeft u al eerder een gesprek met deze werknemer gehad? Neem dan de aantekeningen van het vorige gesprek mee. Zo kunt u bepalen hoe het staat met de voortgang van de gesprekscyclus. Daarnaast raad ik u aan om een standaard gespreksformulier te maken. Zo weet u zeker dat alle onderwerpen en doelen aan bod komen!

Gespreksonderwerpen

Het is belangrijk dat u weet wat uw bedrijfsdoelen zijn zodat u de gesprekscyclus efficiënt kan indelen. Een vast onderdeel van de gesprekscyclus kunnen een aantal van de onderstaande gespreksonderwerpen zijn:
– Inzet & instelling van de werknemer
– Collegialiteit & samenwerken
– Functie-uitoefening
– Loopbaanontwikkeling & verzuim
– Werkorganisatie
– Kwaliteit, veiligheid & arbeidsomstandigheden
Dit zijn slechts voorbeelden van relevante gespreksonderwerpen.

Het doelengesprek, voortgangsgesprek en beoordelingsgesprek

Aan het begin van de gesprekscyclus begint u met het doelengesprek. In dit gesprek worden de doelen van het bedrijf vertaald naar de medewerkers. Zo weet een medewerker precies wat hij of zij moeten bijdragen om het bedrijf tot een succes te maken. Na dit gesprek volgt rond juni of september het voortgangsgesprek. Heel simpel gezegd, in dit gesprek wordt de voortgang van het werk van de medewerker besproken. Samen met uw medewerker kijkt u naar de gemaakte afspraken en de behaalde resultaten tot nu toe. Tijdens dit gesprek komt u erachter of de doelen, die bepaald zijn in het doelengesprek, bijsturing nodig hebben. Aan het eind van het jaar komt logischerwijs het beoordelingsgesprek aan bod. In dit gesprek wordt het afgelopen jaar besproken. Zo wordt bekeken of de doelen behaald zijn en of voldaan is aan de gemaakte afspraken. Deze drie gesprekken herhaalt u elk jaar zodat uw gesprekscyclus optimaal wordt benut.

Advies van Mens+

Een goede gesprekscyclus is afhankelijk van een goede voorbereiding. Wanneer u advies of ondersteuning nodig heeft, kunt u terecht bij Mens+. Wij zijn experts op het gebied van P&O ondersteuning en personeelsmanagement. Kom vrijblijvend in contact met Mens+ om te zien wat wij voor u kunnen betekenen.

Comment Section

0 reacties op “Gesprekscyclus: maak de professionaliseringsslag!

Plaats een reactie


*