E-zine Mens+
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en speciale kortingen vanuit Mens+? Schrijf je (gratis) in voor het Mens+ E-zine en mis niets!

Page content

HR-ontwikkelingen voor 2016

article content

HR-ontwikkelingen voor 2016

De belangrijkste HR-ontwikkelingen voor een vooruitziende blik

2016 komt er met rasse schreden aan en dat betekent altijd een moment van afronding, bezinning en een blik vooruit. Wij houden nauwlettend in de gaten waarop onze klanten zich richten, maar ook waar ons vakgebied naartoe gaat. HRM is voortdurend in beweging en dat maakt het mede zo’n prachtig vak.

Onze verwachtingen voor 2016 zetten we graag op een rij, zodat jij als werkgever weet waarmee je rekening moet houden. En tijdig op de ontwikkelingen inspelen kunt.

Vacatures worden lastiger in te vullen

We merken dat de arbeidsmarkt weer aantrekt. Vacatures zijn moeilijker te vervullen en kandidaten zijn in rapper tempo weg door het groeiende vacatureaanbod. Voor ons is dit een duidelijk teken: je moet als bedrijf weer vooruit kijken en plannen welke Fte’s je de komende periode vervuld wilt zien, zodat je niet op het laatste moment genoegen moet nemen met een kandidaat die eigenlijk niet voldoet.

HR-wetgeving in 2016

Ook het komend jaar verwelkomt politiek Den Haag ons met wetsveranderingen op P&O-gebied.
De verandering van de VAR is de meest opvallende. Vanaf 1 april 2016 zal de zzp’er van tevoren een modelovereenkomst moeten hebben van onze belastingvrinden.
Er komen bovendien meer mogelijkheden voor jouw mensen om thuis te werken. Of door te werken na de AOW-gerechtigde leeftijd. Deze regelingen leveren extra fiscale voordelen op voor jou als werkgever.

De HR-prioriteiten top 3

Uit het tweejaarlijkse ken- en stuurgetallenonderzoek van Berenschot/HR-strategie blijken de volgende top 3 van HR-prioriteiten een belangrijkere rol te spelen in 2016:

  1. duurzame inzetbaarheid
  2. strategische personeelsplanning
  3. flexibilisering.

Deze top 3 komt niet uit de lucht vallen. Met de nieuwe wetgeving en het aantrekken van de arbeidsmarkt is de inzet van flexibel personeel een logische prioriteit. Bovendien laten bedrijven langzaamaan de crisis achter zich. Zij hebben hun focus weer op de toekomst. Daar horen duurzame inzetbaarheid van het personeel en strategische personeelsplanning bij. Deze prioriteiten zullen de komende jaren bovendien steeds meer aandacht krijgen.

HR-expertise

Mens+ heeft op ieder van bovenstaande punten experts die jou, je mensen en je bedrijf verder helpen. Wat we veel zien, is dat bedrijven het wiel opnieuw proberen uit te vinden. Dit kost veel tijd en bovendien veel geld. Mocht je een vraagstuk hebben, dan kun je je aanmelden voor onze gratis case-crackermeeting op de vrijdagmiddag. Wij worden blij van wat lastiger cases en jij bent ondertussen goed geholpen. Zelfs als er op dit moment nog geen budget voor is. Dus heb je een case? Meld hem dan direct aan.

 

Comment Section

0 reacties op “HR-ontwikkelingen voor 2016

Plaats een reactie


*