Verzuimverzekering

Naast de HR dienstverlening die u gewend bent van Mens+ kunt u voortaan ook bij ons terecht voor alle zaken omtrent verzekeringen, gespecialiseerd op het gebied van verzuim.  Hieronder leest u meer over de verschillende verzekeringen gerelateerd aan verzuimende medewerkers.

Het verzekeren van de eerste twee ziektejaren

Als werkgever bent u verplicht de eerste twee ziektejaren door te betalen. Hierbij heeft u de keuze uit een conventionele of een stop loss verzekering.

Bij de conventionele verzekering wordt uw premie bepaald op basis van uw historisch ziekteverzuim. U kunt  de periode van het eigen risico zelf kiezen. Ook hebt u de keuze of u alleen het netto loon wilt verzekeren, het bruto loon of het bruto loon inclusief werkgeverskosten.

Bij de stoploss verzekering bepaalt u een eigen risico bedrag per jaar. Komen de kosten van het verzuim boven dat bedrag? Dan keert de verzekeringsmaatschappij alleen dat gedeelte boven het eigen risico bedrag uit.

De premie is een afgeleide van de schade die u claimt. Met of zonder verzekering, het loont altijd om de kosten van verzuim laag te houden.

De WGA verzekering

Een andere werkgeversverzekering in dit vakgebied is de WGA verzekering. Met deze verzekering verzekert u zich tegen de kosten na de eerste twee ziektejaren indien een van uw werknemers de WIA instroomt en een WGA uitkering ontvangt. U kunt kiezen om deze verzekering via het UWV te laten lopen of om eigen risicodrager te worden. In dat laatste geval kunt het eigen risico verzekeren bij een private verzekeraar. Bij het UWV is de premie altijd inclusief de re-integratiekosten, bij de private verzekeraars meestal niet. Het is belangrijk dat u de polissen dus goed bestudeert.

Als u daar niet helemaal in thuis bent kan het al snel een lastig verhaal worden.  Dan is een specialistisch team om u heen een ideale uitkomst. En natuurlijk helpen wij u hier graag persoonlijk bij! Neem contact met ons op en we bekijken samen wat de beste optie voor u is.