wervingWij helpen bij het vinden van de juiste mensen!

Het vinden van de juiste medewerkers voor uw bedrijf is en blijft een moeilijke klus. U moet op het juiste moment de juiste nieuwe medewerker binnenhalen voor de juiste plek. Helaas bent u niet de enige die bepaalt of de medewerker bij u aan de slag gaat. De sollicitant bepaalt samen met u of hij/zij met u een arbeidsovereenkomst aangaat. Het is erg belangrijk om een werving en selectieproces vast te leggen zodat de taken en verantwoordelijkheden binnen uw organisatie helder en duidelijk zijn geformuleerd.

Wat is werving en selectie?

Het antwoord op deze vraag kan in feite worden weergeven als: ‘werving en selectie is het proces van aantrekken, selecteren en aanstellen van geschikte kandidaten voor een (vaste) baan of tijdelijk werk, in lijn met de strategie en doelstellingen van een organisatie of onderneming’. Vaak wordt werving en selectie vergeleken of verwoord als recruitment.

Een tijdrovend proces

Wanneer u als ondernemer begint aan het werven en selecteren van personeel, komt u er al snel achter dat dit een tijdrovende taak is. Om u een beeld te geven van het werving en selectieproces, kunt u hieronder het begin van de werving en selectie zien:

  • Het opstellen van een functieprofiel: de ervaring van de kandidaat, de persoonlijkheid van de kandidaat en de functie die de kandidaat gaat bekleden.
  • Het plaatsen van de vacature door middel van verschillende personeelswervingsinstrumenten: bijvoorbeeld interne werving, eigen website of vacaturewebsite, adverteren in de krant.
  • Beoordelen en uitnodigen van kandidaten: vervolgens zal u een keuze moet maken met welke kandidaten u een kennismakingsgesprek wilt en met wie niet.
  • Het kennismakingsgesprek: dit gesprek is bedoeld om de kandidaat te leren kennen om te zien of er een klik is.
  • Het tweede gesprek: na het kennismakingsgesprek volgt meestal een tweede gesprek waarin de kandidaat laat zien wat zijn of haar skills zijn.

Dit is slechts het begin van het traject. Hierna moet u samen met de kandidaat tot een akkoord komen zodat het contract opgesteld kan worden. Zodra dit contract is ondertekend kan uw nieuwe medewerker bij u aan de slag. Wanneer u weinig tijd heeft om aan deze werving en selectieprocedure te beginnen, kunt u de hulp inschakelen van Mens+.

Werving en selectieproces uitbesteden

Wanneer u ervoor kiest om de werving en selectie te laten doen door een externe partij, zult u zien dat dit meerdere voordelen met zich meebrengt. Mens+ zet zich graag in om voor u de juiste medewerkers te vinden. Wij zoeken naast harde kwalificaties ook op zachte kwaliteiten. Zo wordt de toekomstplanning van uw bedrijf meegenomen. Daarnaast werkt Mens+ vaak met assessments waardoor we helder kunnen zien waar de kracht van de kandidaat ligt. De vacatures worden verspreid onder diverse uitzendpartijen en social media kanalen. Daarnaast benaderen we latent werkzoekenden via social media zodat we een brede markt kunnen benaderen.

Kom in contact met Mens+

Mens+ ondersteunt u graag bij het doorlopen van het werving en selectieprocs. U vergroot daarmee de kans op het vullen van uw vacatures met de juiste kandidaten. Kom vrijblijvend in contact met Mens+ om te zien wat wij voor u kunnen betekenen.