Arbeidswetgeving

Jaarlijks wijzigen er in Nederland op het gebied van P&O en HRM gemiddeld 25 wetten. Als ondernemer is het praktisch onmogelijk om iedere keer alle wetswijzigingen te volgen op de juiste momenten. Een goede adviseur kan u ondersteunen en tijdig informeren over arbeidswetgeving. Hoe weet u bijvoorbeeld hoe u sancties kunt voorkomen als u een ZZP’er wilt inhuren of hoe gaat u om met de scholingsplicht? Mens+ ondersteunt en adviseert ondernemers op P&O zaken waaronder arbeidswetgeving.

Wat houdt arbeidswetgeving in?
De arbeidswetgeving is ontstaan tijdens de industriële revolutie. De arbeidsomstandigheden in de fabrieken waren toen zeer slecht, dus de overheid kwam met arbeidswetgeving. Door het opstellen van verschillende wetten, zoals de Wet op de Kinderarbeid, ontstond het arbeidsrecht. Momenteel ligt de arbeidswetgeving wel een tikkeltje ingewikkelder. Zo zijn er veel wijzigingen voor u als werkgever. Weet je hoe je het personeelsdossier opbouwt, zodat deze goedgekeurd wordt door de kantonrechter? En weet u hoe het zit met de proeftijd of de Wet Werk en Zekerheid? Dit zijn allemaal vragen die te maken hebben met arbeidsrecht.

Focus op uw onderneming
Als ondernemer wordt u geacht op de hoogte te zijn van de laatste wetgeving. Nog belangrijker, u wordt geacht om alle veranderingen correct toe te passen. Als ondernemer kost het u veel tijd en moeite om u elke keer door de materie heen te werken. U wilt zich graag focussen op uw kernactiviteiten, maar u heeft daar simpelweg niet meer de tijd voor door alle arbeidswetgeving waar u aan moet voldoen. In dit soort gevallen biedt Mens+ uitkomst: wij nemen uw problemen en werkzaamheden uit handen. U kunt dan al uw tijd en energie weer in uw kernactiviteiten steken!

Maak kennis met Mens+
Wij ondersteunen en adviseren u graag op het gebied van arbeidswetgeving, loonadministratie of conflicthantering. Mens+ kan u ontzorgen op alle P&O vlakken. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de specialisten en HR experts van Mens+.