FAQ

Frequently Asked Questions
U wilt meer weten, over de voorwaarden, de benefits en andere zaken die aan bod komen tijdens een samenwerking met Mens+. Dat begrijpen wij.
Hieronder vindt u de FAQ, een overzicht van de meest gestelde vragen.

HR outsourcing door Mens+ beschermt u. U als ondernemer moet zich full time bezig kunnen houden met ondernemen. HR activiteiten kunnen veel tijd en geld in beslag nemen, waardoor u uw focus op het ondernemen verliest. Met Mens+ wordt u hier tegen beschermd. Hieronder enkele concrete voordelen die Mens+ u oplevert:

  • U hoeft zich weinig tot niet meer bezig te houden met de HR activiteiten van uw onderneming; u bespaart op tijd.
  • U kunt zich daardoor full time bezig houden met uw overige werkzaamheden. uw tijd wordt efficienter ingedeeld.
  • U bent te allen tijde verzekerd dat u de laatste wet
  • en regelgeving volgt. U bespaart hierdoor op risico.
  • Bijhorende documenten als arbeidscontracten en personeelshandboeken worden voor u verzorgd.
  • Mens+ werkt met een E-HRM systeem waardoor u moeiteloos overzicht krijgt in al uw HR-gegevens.
  • U heeft een team van specialisten om u heen.

Voorafgaand aan een samenwerking met Mens+ vindt een kennismakingsgesprek plaats. Tijdens deze kennismaking vertelt u waar u tegen aan loopt en vervolgens gaan wij kijken hoe we dit samen op kunnen lossen. Naar aanleiding van dit gesprek vindt een P&O analyse plaats, een nultmeting. U ontdekt hierdoor welke risico's u momenteel loopt, waar u teveel voor betaalt en wat u zo moet laten. Dit advies delen wij met u.

U staat dus niet alleen voor de keuze, wij helpen dit graag samen met u uit te zoeken. Natuurlijk bent u vrij om te kiezen wat u wilt, het advies vanuit Mens+ is vrijblijvend.

Nee, de bedrijfscultuur wordt nog altijd bewaakt door uw management, niet door de HR-afdeling. Door tijdsbesparing kan het management zich zelfs nog meer richten op de bedrijfscultuur dan daarvoor.

Nee, u bent nergens toe verplicht. Op basis van het P&O advies wat u ontvangt na de kennismaking krijgt u inzicht in de diensten waarmee u geholpen bent. U bent vrij om dit advies op te volgen, maar ook om zelf aan te geven waar u de prioriteit aan geeft. Dit balletje ligt volledig bij u.

De samenwerking met Mens+ geldt in eerste instantie voor een jaar. Hierna is de samenwerking per maand opzegbaar.

Mochten er gedurende dat eerste jaar vragen, onduidelijkheden of opmerkingen naar voren komen, bespreken wij deze graag samen om vervolgens tot een oplossing te komen.

Ja. Wegens de vele vraag naar het uitbesteden van het werving & selectieproces is Mens+ een jaar geleden Mens+ Werk gestart. Mens+ Werk valt onder Mens+ en houdt zich full time bezig met de instroom van nieuwe medewerkers en vindt voor u de perfecte match.

Mens+ hanteert een geautomatiseerd E-HRM systeem. Wanneer u met dit systeem werkt hebben uw medewerkers, bij internetverbinding, altijd hun eigen HR-dossier online beschikbaar. Zij ontvangen persoonlijke inloggegevens zodat het HR-dossier beschermd blijft en het alleen door hen (en u) geopend kan worden.

Nee, dit maakt geen verschil. Mens+ is gevestigd in Eindhoven en daardoor ook het meest actief in die regio. Echter is een vestiging in de regio Eindhoven geen vereiste om een samenwerking met Mens+ aan te kunnen gaan.

Staat uw vraag niet bij de FAQ? Neem dan eventjes contact met ons op, zodat wij u persoonlijk van antwoord kunnen voorzien.